Kunstructeur

Techniek is overal. Maar vaak zien leerlingen dat niet. Met het project Kunstructeur wil TechXperience! techniek in combinatie met kunst toegankelijk maken voor zowel jongens als meisjes uit de hele lijn van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Juist kunst leent zich bij uitstek om leerlingen met techniek aan de slag te laten gaan. Dat leidt tot creativiteit en be- en verwondering. Deelnemende scholen kunnen hierbij rekenen op een inspirerend project. Er zal voor docenten ondersteuning worden gegeven d.m.v. workshops. Bovendien bieden experts uit het bedrijfsleven ondersteuning in de klas.

Het Kunstructeur project doen we jaarlijks in samenwerking met SM’s (Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch).

Elk jaar werken de kunstwerken van een bepaalde kunstenaar als inspiratiebron.
Er wordt met de leerkrachten gezamenlijk gestart in september in het SM’s. Via workshops wordt iedereen op weg geholpen. Ook kan er een inspirerende start gemaakt worden met de leerlingen in het SM’s. Daarna gaan de leerlingen er mee aan de slag en kan er hulp geboden worden in de klas. Een en ander zal uitmonden in een tentoonstelling op de eigen school en een selectie daarvan op een expositie in november in de educatieruimte van het SM’s.

Voor dit project is een aparte website op het adres: www.kunstructeur.nl.

Onder het kopje Inspiratie staan voorbeelden ter inspiratie, maar ook te gebruiken technieken voor de kunstwerken en een Kunstructeur-logboek met te nemen stappen.

Geplaatst in Kunstructeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *