11 april 2018: Van goed idee tot team mee!

Hoe krijg ik mijn team mee?

WTE-bijeenkomst woensdag 11 april 2018
15.00 -17.30

Enthousiasme

Daar sta je dan. Je hebt gezien dat een nieuwsgierig kind een leergierig kind is en dat je deze onderzoekende houding wilt stimuleren bij álle leerlingen in je klas. Je bent dolenthousiast. Eigenlijk zouden alle teamleden van je school dit moeten omarmen.
Maar hoe krijg je je team mee?

Verandering

Niet iedereen zal staan te springen als je je ideeën inbrengt. Andere aanpak betekent verandering en niet iedereen gaat daar even makkelijk mee om. “Ik ben niet technisch”, “Dat kan ik niet”, “maar daar hebben we toch geen materialen voor”, “We hebben daar geen tijd voor”, “Dit komt er alleen maar bovenop” Dit zijn maar een paar van de tegenargumenten die te horen zullen zijn in het teamoverleg.
De moed zakt je in je schoenen.

Alles is leuk

Natuurlijk zijn er ook collega’s die wel mee willen in je plannen. Bij wijze van spreken is de dag erna de methodiek over boord gegooid en zijn de budgetten gespendeerd aan een lokaal vol schitterend materiaal.
Helaas blijft het na 1 keer ongebruikt staan en komt er van grootste plannen niet veel terecht.

Hoe krijg je team op een goede manier mee?

O&O binnen je onderwijs krijgen dat brengt verandering met zich mee.
Tijdens deze middag krijg je inzicht in het veranderingsproces. Hoe krijgt je plan de vorm waar iedereen mee verder kan? Wat doe je met weerstand? Een ervaringsdeskundige zal ons leid ons langs de 5 punten in dit proces door middel van jullie voorbeelden.

Dus wil je weten hoe je je team mee krijgt in je enthousiasme en dat echte plannen laat bloeien, kom dan (samen met die collega!) naar deze bijeenkomst.

Woensdag 11 april van 15.00 tot 17.30 naar BS de Heijkant te Schijndel is iedereen van harte welkom.

I.v.m. het aantal koekjes, de koffie en thee is het fijn als je aanmeld.
Dit kan via: info@techxperience.nl of de FaceBook groep: Netwerk leerkrachten WTE Den Bosch eo.

Geplaatst in Netwerk leerkrachten WTE, Nieuws.